Reddingsbrigade Den Helder

Open dag brandweer druk bezochtDe hele dag was het gezellig druk in de brandweerkazerne van Den Helder. Bij de entree stond een grote opblaas brandweerhond om de vele bezoekers te begroeten en meteen links van de entree konden kinderen samen met een echte brandweerman ervaren hoe het is om een spuit te bedienen.

Binnen stond al het materieel van de brandweer uitgestald inclusief de parel van de Marinebrandweer en een brandweerwagen uit lang vervlogen tijden. Bij iedere wagen stond een brandweerman om tekst en uitleg te geven. Op het buitenterrein werden diverse demonstraties gegeven zoals: wat te doen bij het uitbreken van brand in huis, hoe haal je iemand uit een auto en verder was er een grote stand waar allerlei spulletjes konden worden aangeschaft.

Voor de kinderen was het behalve een feest om eens in een echte brandweerwagen te zitten ook leuk om hun jeugdheld Brandweerman Sam te ontmoeten en konden ze even wat extra energie kwijt op het grote springkussen. Uiteraard waren diverse organisaties te gast op de open dag, waaronder de ambulancedienst, de wensambulance en de Reddingbrigade. 

Bron: Ontdekdenhelder.com