Reddingsbrigade Den Helder

Zoekactie; zwemmer vermist

Tijdens het extra en eerste bewakingsweekend van dit jaar tijdens Pasen, werd op zondagmiddag door de 310 kleding gevonden op het strand Huisduinen, zonder de eigenaar(esse) in de buurt. Omdat de kans aanwezig is dat diegene in de zee in problemen is gekomen, werd de alarmcentrale ingeschakeld.

Tekst van het NoordHollandsDagblad:
Er werd onder andere naar de zwemmer gezocht met helikopters van de politie en de kustwacht. De hulpdiensten troffen de vermiste zwemmer uiteindelijk aan in zee. De vrouw werd met spoed naar de haven van Den Helder gebracht. De vrouw was aanspreekbaar, maar is wel naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Tekst van de KNRM Den Helder:
Zondagmiddag werden de vrijwilligers van de Helderse reddingboot gealarmeerd door de kustwacht: er werd een persoon vermist bij het strand waarbij er van uit gegaan werd dat deze persoon in het nog koude zeewater lag. De kustwacht had eveneens de KNRM reddingboten van Callantsoog, Petten en Oudeschild gealarmeerd en ook de NHV - SAR helikopter was onderweg. Gezamenlijk werd er gezocht en na enige tijd ontdekte de bemanning van de Joke Dijkstra een klein stipje in de verte welke even later inderdaad de gezochte persoon bleek te zijn die door de uitgaande ebstroom al een flink eind was meegenomen. Razendsnel werd de drenkeling via de kantelklep aan boord genomen en in een onderkoelingsbrancard gelegd. Ondertussen had de NHV SAR helikopter medisch personeel afgezet om de drenkeling te verzorgen aan boord van de reddingboot. Met hoge vaart voer de Joke Dijkstra naar Den Helder waar het slachtoffer werd overgegeven aan een ambulance. Al met al een zeer succesvolle redding, mede door een prima samenwerking tussen de Kustwacht, KNRM en de NHV-SAR helikopter.