Reddingsbrigade Den Helder

Druk hoogseizoen Reddingsbrigade ten eindeDen Helder – Het hoogseizoen van de Stichting Strandexploitatie Noordkop en Reddingsbrigade Den Helder is officieel ten einde. Sinds eind juni bewaakte een groep van totaal dertig man de drie strandopgangen van de gemeente Den Helder. De organisaties kijken terug op een relatief drukke zomer zonder grote incidenten, met name te danken aan de preventieve inzet.

Ondanks de relatief weinige warme zomerdagen, zorgde de zuidwesterwind voor krachtige (mui)stromingen en golfslag. In totaal zijn 111 zwemmers door de lifeguards naar de kant geholpen, waarbij een groot aantal maal sprake is geweest van een redding. Nog eens duizenden zwemmers zijn adequaat in de gaten gehouden vanaf de strandposten en waterlijn en verwezen naar veiligere zwemwateren.

Daarnaast is vijftien keer hulp geboden aan een dier, is negen keer sprake geweest van een vermissing en werd vijf keer hulp aan een (kite)surfer/vaartuig verleend. Eerste hulp is aan een totaal van 288 personen verleend, waarbij er 31 maal sprake was van ernstiger letsel. Buiten deze cijfers om zijn ook diverse andere hulpverleningen uitgevoerd, waaronder verkenning bij aangespoelde objecten, het aantreffen van meerdere explosieven en ondersteuning aan Stichting Ambulance Wens Nederland.

In de maand september is de Reddingsbrigade in de weekenden van 12:00 uur tot 17:00 uur (vrijwillig) aanwezig op het strand.

Bron: Den Helder Actueel
Foto: DHFoto.nl (argief foto)